برخی از درمانهای خانگی ممکن است به بهبود جوشها و زخمهای آکنه فرد کمک کند. درمانهای خانگی برای آکنه شامل کرمها و ژلهای گیاهی، روغنهای ضروری، مکملهای طبیعی و تغییر سبک زندگی است. آکنه زمانی ایجاد میشود که منافذ پوست مسدود، یا با باکتری عفونی شوند. افراد میتوانند از داروهای خانگی خاصی برای کمک به تعادل سطح چربی پوست، کاهش التهاب، کشتن باکتریها و جلوگیری از بروز آکنه در آینده استفاده کنند.
با این حال، شواهد علمی زیادی برای اثبات اثربخشی بیشتر داروهای خانگی وجود ندارد. این مطلب از وبلاگ کارسپاری شواهد فعلی را برای برخی درمانهای خانگی که ممکن است برای افراد مفید باشد، مورد بحث قرار میدهد. داروهای خانگی از نظر ایمنی و اثربخشی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) آزمایش نشدهاند، بنابراین قبل از استفاده از آنها به جای مراقبتهای پزشکی حرفهای، مراقب باشید. همیشه بهترین کار این است که با پزشک خود در مورد علائمی که دارید صحبت کنید و گزینههای درمانی خود را برای او شرح دهید.
آکنه حساسیت بیش از حد غدد چربی پوست است. هورمونها، باکتریها و التهاب میتوانند منجر به ظاهر شدن ضایعات آکنه روی پوست شوند. علل آکنه نیز میتواند شامل موارد زیر باشد:
- استفاده از داروهای خاص: لیتیوم، استروئیدها، داروهای ضد تشنج
- اختلالات غدد درون ریز: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- ژنتیک: از اعضای خانواده به ارث میرسد.
درمانهای خانگی برای آکنه:
برخی از محبوبترین درمانهای خانگی برای آکنه شامل عصارههای گیاهی طبیعی است که بسیاری از آنها را پزشکان طب سنتی ممکن است استفاده کنند.
روغن درخت چای:
روغن درخت چای یک ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است، به این معنی که ممکن است باکتری عامل آکنه را از بین ببرد. همچنین میتواند به کاهش تورم و قرمزی جوشها نیز کمک کند و به دلیل قابلیتهای ضد میکروبی که دارد میتواند تعداد زخمهای آکنه را در افراد کاهش دهد.
نحوه استفاده از روغن درخت چای:
افراد میتوانند عصاره درخت چای را به صورت کرم، ژل یا روغن ضروری روی جوش خود بمالند. روغن درخت چای میتواند باعث واکنشهای آلرژیک در برخی افراد شود. از محصولات روغن درخت چای با غلظت منبع مطمئن 5% استفاده کنید تا از تحریک پوست جلوگیری کنید.
روغن جوجوبا:
روغن جوجوبا یک ماده طبیعی و مومی شکل است که از دانههای درختچه جوجوبا استخراج میشود. مواد مومی موجود در روغن جوجوبا به ترمیم پوست کمک میکند. که باعث سرعت بخشیدن به بهبود زخم، از جمله ضایعات آکنه میشود. برخی از ترکیبات موجود در روغن جوجوبا ممکن است به کاهش التهاب پوست کمک کند، که این باعث کاهش قرمزی و تورم اطراف جوشها و سایر ضایعات ملتهب نیز میشود. در یک مطالعه در سال 2012، محققان به 133 نفر ماسک صورت خاک رس حاوی روغن جوجوبا دادند. پس از 6 هفته استفاده دو تا سه بار در هفته از ماسکها، افراد، 54 درصد بهبود در آکنه را گزارش کردند.
نحوه استفاده از روغن جوجوبا:
سعی کنید اسانس جوجوبا را با ماسک صورت ژل، کرم یا خاک رس مخلوط کنید و آن را روی جوش خود بمالید. در غیر این صورت، چند قطره روغن جوجوبا را روی یک پد پنبهای بریزید و آن را به آرامی روی زخمهای جوش بمالید.
آلوئه ورا:
آلوئه ورا یک ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است، به این معنی که ممکن است جوشهای موجود روی صورت را کاهش دهد و از بروز آنها جلوگیری کند. این ماده حاوی مولکولهای قند، اسیدهای آمینه و روی است که آن را به یک مرطوب کننده و محافظت کننده عالی پوست تبدیل میکند. در سال 2021 محققان دریافتند که هنگام استفاده از آلوئه ورا همراه با اولتراسوند و ماسکهای نرم، تعداد برجستگیها، ضایعات و پوست خشک کاهش مییابد.
نحوه استفاده از ژل آلوئه ورا:
برای درمان جوشهای خود با آلوئه ورا ابتدا باید صورت خود را به طور کامل بشویید و سپس یک لایه نازک از کرم یا ژل را روی صورت خود بمالید. این کار را دوبار در روز انجام دهید.
عسل:
عسل حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی است که میتواند به پاک کردن منافذ مسدود شده کمک کند. با این حال، در حالی که شواهدی وجود دارد که عسل دارای اثرات ضد میکروبی خاصی است، یک بررسی در سال 2016 شواهد قوی برای تأثیر عسل بر روی آکنه به طور خاص پیدا نکرد.
نحوه استفاده از عسل:
با استفاده از یک انگشت تمیز یا پد پنبهای، کمی از عسل را روی جوشها بمالید. در غیر این صورت، میتوانید عسل را به ماسک صورت یا بدن خود اضافه کنید.
زینک:
زینک با خواص ضد التهابی خود، اغلب به عنوان روشی برای کاهش ضایعات آکنه و قرمزی مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس یک منبع معتبر در سال 2021، تحقیقات در مورد اثربخشی روی متناقض است. با این حال، هنگام استفاده مستقیم از مکمل، روی پوست، فرد میتواند انتظار نتایج بهتری داشته باشد. دلیل آن این است که مکملها وقتی به صورت خوراکی مصرف میشود، برخی از آنها در فرآیند هضم تجزیه میشوند و ممکن است در طول مسیر کارایی خود را از دست بدهند.
نحوه استفاده از زینک:
افراد میتوانند زینک را به صورت موضعی روی پوست بمالند یا از طریق مکمل مصرف کنند.
چای سبز:
چای سبز حاوی غلظت بالایی از گروهی از آنتیاکسیدانهای پلیفنل به نام کاتچین است. برخی از افراد مبتلا به آکنه دارای مقدار زیادی سبوم یا روغن طبیعی بدن در منافذ خود هستند و آنتیاکسیدان کافی ندارند. آنتیاکسیدانها به بدن کمک میکنند تا مواد شیمیایی و مواد زائدی را که میتوانند به سلولهای سالم آسیب برسانند، تجزیه کند.
چای سبز همچنین حاوی ترکیباتی است که ممکن است به موارد زیر کمک کند:
- کاهش تولید سبوم پوست
- کاهش آکنه
- کاهش التهاب
نحوه استفاده از چای سبز:
یک فرد میتواند چای سبز بنوشد یا عصاره چای سبز را روی پوست خود قرار دهد.
اکیناسه:
اکیناسه، همچنین به عنوان گل مخروطی بنفش شناخته میشود، ممکن است حاوی ترکیباتی باشد که به از بین بردن ویروسها و باکتریها از جمله P. acnes کمک میکند. بسیاری از مردم بر این باورند که اکیناسه میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و التهاب و عفونتهایی از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا کاهش دهد. در حالی که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد اکیناسه میتواند به توقف گسترش P. acnes و معکوس کردن التهاب ناشی از باکتریها کمک کند.
نحوه استفاده از اکیناسه:
افراد میتوانند کرم اکیناسه را در نواحی دارای ضایعات آکنه بمالند یا از مکملهای اکیناسه استفاده کنند. محصولات اکیناسه در فروشگاههای بهداشتی یا آنلاین به عنوان کرم یا مکمل در دسترس هستند.
رزماری:
عصاره رزماری یا Rosmarinus officinalis حاوی مواد شیمیایی و ترکیباتی با خواص آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است. تحقیقات بیشتری برای اندازهگیری اثربخشی آن مورد نیاز است. با این حال، یک مقاله تحقیقاتی در سال 2016 نشان داد که عصاره رزماری میتواند التهاب ناشی از باکتری مولد آکنه P. acnes را کاهش دهد.
زهر زنبورعسل تصفیه شده:
اگرچه زهر خالص زنبور عسل در دسترس نیست، اما دارای خواص ضد باکتریایی است. در مطالعهای در سال 2016، افرادی که ژل حاوی زهر زنبور خالص را به مدت 6 هفته روی صورت خود قرار دادند، شاهد کاهش ضایعات خفیف تا متوسط آکنه بودند. زهر زنبور خالص ممکن است یک عنصر مفید در آینده در داروهای آکنه باشد.
روغن نارگیل:
مانند برخی دیگر از داروهای طبیعی ذکر شده، روغن نارگیل حاوی ترکیبات ضد التهابی و ضد باکتریایی است. این خواص به این معنی است که روغن نارگیل ممکن است به ریشه کنی باکتریهای مولد آکنه و کاهش قرمزی و تورم جوشها کمک کند. روغن نارگیل به دلیل اثرات تسکین دهنده و مرطوب کنندگی که دارد، ممکن است به سرعت بخشیدن به بهبود زخمهای باز آکنه کمک کند. با این حال، تحقیقات متمرکز روی روغن نارگیل به عنوان یک عامل بازدارنده آکنه وجود ندارد.
نحوه استفاده از روغن نارگیل:
سعی کنید روغن نارگیل خالص و بکر را مستقیما به محل آکنه بمالید.