رفلاکس اسید معده و سوزش سر دل واقعا میتواند تاثیر و لذت خوردن یک شام خوشمزه را از شما بگیرد. رفلاکس اسید و سوزش سر دل با احساس سوزش در قفسه سینه و احساس ناخوشایند اسیدی که به سمت گلوی شما حرکت میکند، شروع میشوید. چگونه میتوان از وقوع این پدیده طبیعی جلوگیری کرد؟ برای حل این مشکل در این مطلب از وبلاگ کارسپاری همراه ماباشید
سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده:
آیا این دو(سوزش سر دل و رفلاکس ) دقیقاً یکسان نیستند؟ نه واقعا! اگرچه این دو به یکدیگر متصل هستند، اما دقیقاً یک چیز نیستند. هنگامی که اسید از معده به سمت گلو برمیگردد، به آن رفلاکس اسید میگویند. این فقط مربوط به حرکت اسید در گلو است. سوزش سر دل احساسی است که هنگام تجربه رفلاکس اسید به شما دست میدهد. احساس سوزش در سر دل معمولاً بعد از غذا خوردن یا زمانی که دراز میکشید خود را نشان میدهد.
علل مختلفی برای رفلاکس اسید وجود دارد که منجر به احساس سوزش سر دل میشود. برخی از نمونههایی از علل عبارتند از: زمانی که غذاهای چرب زیاد میخورید، استرس، بارداری، اضافه وزن یا داروهای خاص. اما چگونه مطمئن شوید که این احساس ناراحت کننده بعد از شام ظاهر نشود؟
تعادل:
اگر در یک وعده غذای زیادی بخورید، میتوانید خطر رفلاکس اسید را افزایش دهید. با مصرف وعدههای غذایی کوچکتر در طول روز، میتوانید از رفلاکس اسید و در نتیجه از سوزش سر دل جلوگیری کنید. اگر احساس میکنید هیچ بینشی در مورد میزان مصرف غذا ندارید و اینکه آیا رفلاکس اسید شما به میزان غذای دریافتی شما مرتبط است یا خیر، میتوانید مقدار غذایی که در یک وعده غذایی میخورید را مورد بررسی قرار دهید. به این ترتیب میتوانید ببینید که آیا وعدههای غذایی شما به طور مساوی در طول روز پخش میشود یا باید عادات غذایی خود را در این زمینه بهبود ببخشید. همچنین برای جویدن غذا و قورت آن وقت بگذارید. اگر خیلی سریع غذا بخورید، احتمال رفلاکس اسید بیشتر است.
تاثیر الکل در اسید معده:
با محدود کردن مصرف الکل، میتوانید از رفلاکس اسید جلوگیری کنید. الکل باعث میشود اسفنکتر تحتانی مری آن طور که باید عمل نکند. این اسفنکتر مسئول نگهداری اسید در معده شماست. اگر مقدار زیادی الکل مینوشید، این اسفنکتر به اسید اجازه میدهد تا از معده به گلو برود و احتمال رفلکس اسید و سوزش سر دل را افزایش دهد.
تاثیر غذاهای چرب در اسید معده:
زمانی که غذاهای سرخ شده، زیاد مصرف میکنید، رفلاکس اسید معده و سوزش سر دل در شما افزایش مییابد. غذاهایی مانند چیپس و غذاهای چرب مانند سوسیس، بیکن، پنیر و کره همگی میتوانند باعث رفلاکس اسید شوند. اگر مستعد ابتلا به رفلاکس اسید بعد از شام هستید، ممکن است بخواهید مصرف این نوع غذاها را محدود کنید.
فیبر:
اگر میخواهید مطمئن شوید که رفلاکس اسید بلافاصله بعد از خوردن شام خوشمزه بهوجود نمیآید، میتوانید غذاهایی با فیبر اضافه میل کنید. فیبرها باعث میشوند که معده شما غذا را سریعتر هضم کند و وقتی غذا برای مدت طولانیتری در معده شما بماند، مقدار اسید معده افزایش مییابد.
سیگار را ترک کنید:
اگر شما فردی سیگاری هستید و رفلاکس هم دارید بهتر است برای درمان رفلاکس و سوزش سر دل خود سیگار را ترک کنید. با ترک سیگار کمک شایانی به کاهش رفلاکس معده خود خواهید کرد.
ممکن است بتوانید سوزش سر دل خود را با این محصولات غذایی کاهش دهید:
همه ما هر از گاهی سوزش سر دل را تجربه میکنیم. این احساس ناخوشایند و سوزش در مری و معده میتواند باعث درد و ناراحتی زیادی شود. چندین مورد وجود دارد که میتواند به کاهش یا جلوگیری از سوزش سر دل کمک کند، اما شما هرگز نمیدانید چه زمانی قرار است اتفاق بیفتد و ممکن است همیشه محصولات مناسب را در دسترس نداشته باشید. خوشبختانه، سه محصول غذایی وجود دارد که میتوانند به شما کمک کند و ممکن است آنها را در آشپزخانه خود پیدا کنید. گفته میشود خوردن یکی از این سه چیز به کاهش احساس سوزش در معده و مری کمک میکند.
علل دل درد:
سوزش سر دل به خصوص پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین به احتمال زیاد بروز میکند. این به این دلیل است که فشار معده شما پس از خوردن یک وعده غذایی افزایش مییابد. عضله اسفنکتر مانند معده و مری در این نقطه باز میشود تا بتواند از شر هوای اضافی خلاص شود. هنگامی که این عضله (اسفنکتر تحتانی مری) باز میشود، احتمال زیادی وجود دارد که اسید معده نیز بالا بیاید. افرادی که بیش از دو بار در هفته از سوزش معده رنج میبرند، احتمالاً اسفنکترشان بیشتر از حد متوسط باز است. این میتواند ناشی از غذاهای چرب یا تند، اضافه وزن، بارداری، الکل، استرس یا خستگی باشد.
سه محصول غذایی:
آیا سوزش سر دل را به طور ناگهانی تجربه میکنید. آیا داروی مناسب برای تسکین درد در دسترس ندارید؟ به کابینتهای آشپزخانه خود نگاهی بیندازید تا ببینید آیا یکی از محصولات زیر را دارید:
- ترشی
- بلغور جو دوسر خام
- سرکه سیب
این سه محصول غذایی میتوانند سوزش سر دل شما را تسکین دهند. ترشیها میتوانند اسید را رقیق کنند، بلغور جو دوسر خشک میتواند درد رفلکس اسید را کاهش دهد و یک جرعه کوچک سرکه سیب مقدار PH معده را کاهش میدهد. متوجه خواهید شد که خوردن یکی از این سه محصول غذایی ظرف چند دقیقه ناراحتی شما را کاهش میدهد!