رسانههای اجتماعی به ابزاری قدرتمند برای بازاریابان دیجیتال تبدیل شدهاند. هر برند بزرگ و کوچکی از آنها برای هدایت تمام بخشهای کسب و کار خود از جمله فروش، بازاریابی در شبکههای اجتماعی، خدمات مشتری و فروش آنلاین استفاده میکند.
بخشهای بازاریابی در همه جای دنیا به دنبال بهبود مهارتهای بازاریابی شبکههای اجتماعی خود هستند. در این نوع از بازاریابی اینترنتی از برنامههای شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر و اینستاگرام به عنوان ابزار بازاریابی استفاده میکنند.
چه کسانی از شبکههای اجتماعی برای بازاریابی استفاده میکنند؟
امروزه تقریبا هر کسی برای رونق کسب و کار خود از شبکههای اجتماعی استفاده میکند. یک فروشنده ممکن است کالاهای خود را به نمایش بگذارد تا مشتریان بیشتری جمع کند و شخص دیگری ممکن مهارتهای خود را به نمایش بگذارد تا به این ترتیب کارفرمایان بیشتری را جذب کند. زیرا وجود مخاطبان بسیار در شبکههای اجتماعی باعث اهمیت هر چه بیشتر بازاریابی در شبکههای اجتماعی شده است.
ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر در شبکههای اجتماعی میتواند یک چالش باشد. این مهارتی است که باید به دقت برنامهریزی و اجرا شود.
نکاتی برای بازاریابی در شبکههای اجتماعی
زمانی که بازاریابی شبکههای اجتماعی برای اولین بار شروع شد، کارمندان جوان این حسابها را مدیریت میکردند زیرا درک چندانی از بازاریابی در شبکههای اجتماعی وجود نداشت. اما در حال حاضر، افرادی با سابقهی زیاد بازاریابی مدیریت این حسابها را برعهده دارند. زیرا درک این نکته که چگونه میتوان در یک استراتژی تعامل ایجاد کرد، فروش را افزایش داد و مشتریان وفادار را حفظ کرد بسیار ضروری است.
1. اهداف و مقاصد را تعریف کنید
بازاریابان میتوانند با تعیین اهداف و مقاصد استفاده از پلتفرمها، موفقیت بازاریابی شبکههای اجتماعی را بهبود بخشند. بهتر است اهداف این استراتژی را با اهداف کسب و کار نیز هماهنگ کنید. داشتن این اهداف به اندازهگیری موفقیت تلاشهای بازاریابی شبکههای اجتماعی نیز کمک میکند.
کسب و کارها باید از اهداف SMART که خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و به موقع هستند استفاده کنند. آنها را یادداشت کنید و در هنگام اجرای همه کمپین ها از آنها به عنوان راهنما استفاده کنید. برای مثال:
- کسب 100 فالوور جدید از کمپین بعدی در اینستاگرام
- فروش 500 کیف مردانه در روز پدر
اگر هنوز با تعیین اهداف SMART برای کسب و کار خود مشکل دارید؛ خواندن مطلب «چگونه اهداف خود را هوشمند بنویسیم؟» را توصیه میکنیم.
2. مخاطبان هدف را شناسایی کنید
برای سازمانها مهم است که اطلاعات مشتریان موجود را جمع آوری کنند. با این اطلاعات، مشخص میشود که چه کسانی خرید میکنند و چگونه با یک برند آنلاین تعامل دارند.
هنگامی که بازاریابان مخاطب هدف را تعریف میکنند، باید تحقیق کنند که مشتریان احتمالاً از چه رسانههایی استفاده میکنند. یک شرکت در صنعت مد احتمالاً از طریق اینستاگرام به مخاطبان هدف خود میرسد. یک شرکت SaaS که خریداران آن بیشتر بر تجارت متمرکز هستند، به لینکدین نگاه میکند. هر کانال اجتماعی مخاطبان متفاوتی را جذب میکند، بنابراین کسب و کارها باید زمان خود را در جایی سرمایهگذاری کنند که مخاطبان هدف زمان خود را صرف کنند.
3. پلتفرمهای مناسب را انتخاب کنید
در حالی که مخاطبان مختلف از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مختلف استفاده میکنند، راهبرد ایدهآل این نیست که برنامههای بازاریابی خود در رسانههای اجتماعی را در همه کانالهای اجتماعی اجرا کنید؛ حداقل نه در ابتدا. بازاریابان باید با چند کانال رسانه اجتماعی برای تسلط بر آن شروع کنند. پلتفرمهای اصلی برای کسب و کارها عبارتند از فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و لینکدین. اما پلتفرمهایی مانند پینترست و یوتیوب نیز محبوباند. هر کدام جایگاه منحصر به فردی در بازار و موارد استفاده خود را دارند.
4. یک استراتژی محتوا را توسعه دهید یا با آن هماهنگ شوید
محتوایی که کسبوکارها در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند باید با دقت مورد توجه قرار گیرد. بازاریابان نباید فقط برای پست کردن چیزی را پست کنند. شبکههای اجتماعی مکانی هستند که برندها میتوانند پیامهای خود را در آن منتشر کنند. زمانی که مشتری یا مشتری بالقوه پیامها و تبلیغات مشابه را در کانالها دریافت میکند، این به عنوان یک استراتژی بازاریابی چند کاناله شناخته میشود.
5. مطالب را به طور مداوم منتشر کنید
بدترین کاری که یک مدیر شبکههای اجتماعی میتواند انجام دهد ناسازگاری است. اگر زمان و منابع برای یک پلتفرم انتخاب شده صرف میشود، باید آن را جدی گرفت و دارای جریان مداوم محتوا باشد. مردم یک برند یا یک صفحه را دنبال میکنند زیرا محتوایی که به اشتراک گذاشته میشود را دوست دارند. پست کردن مداوم نه تنها برند را تقویت میکند، بلکه مشتریان وفادار را نیز ایجاد میکند. دنبال کنندگان معمولا مطالب برند را به اشتراک میگذارند و در مورد آن صحبت کنند و فرصتهای بازاریابی دهان به دهان بیشتری ایجاد میکنند.
6. از تصاویر بصری برای گفتن داستان استفاده کنید
در حالی که پستهای متنی روشی عالی برای اشتراکگذاری اطلاعات هستند، تصاویر و ویدیوها باعث افزایش تعامل میشوند. اینستاگرام و فیس بوک دارای ویژگیهای داخلی برای ایجاد ویدیو بدون استفاده از تجهیزات تولید گران قیمت هستند. اما این ابزارها باید با احتیاط استفاده شوند. بازاریابان باید مطمئن باشند که ویدیوهای ارسال شده در صفحه شرکت دارای کیفیت حرفهای هستند. این مورد برای افرادی که از این برنامهها برای اشتراک گذاری نمونه کار خود استفاده میکنند هم صدق میکند.
7. مکالمات را زیر نظر بگیرید و روابط ایجاد کنید
دنبال کنندگان تمایل دارند مستقیماً در کانالهای شبکههای اجتماعی با برندها ارتباط داشته باشند. این یک فرصت عالی برای مدیران شبکههای اجتماعی است تا روابط قوی با مخاطبان خود ایجاد کنند. گاهی اوقات مصرف کنندگان با نظرات منفی تماس می گیرند، اما اغلب تجربه فوق العادهای برای به اشتراک گذاشتن با دیگران دارند. در هر صورت زمانی که یک برند پاسخ میدهد و با مشتریان خود تعامل دارد، بیشتر مورد احترام است.
8. ترندها را رصد کنید
برای بازاریابان ضروری است که از ترندها در شبکههای اجتماعی آگاه باشند. هر پلتفرم رسانه اجتماعی به بهینه سازی ارائه محتوا ادامه میدهد (اغلب با تغییر الگوریتمها و قوانین پست). پیروی از این تغییرات بازاریابان را قادر میسازد تا با تکنیکهای مناسب، محتوای خود را در مقابل کاربران مناسب قرار دهند.
9. از تجزیه و تحلیل استفاده کنید
هر پلتفرم شبکه اجتماعی تجزیه و تحلیل مخصوص خود را دارد. چه کسی یک صفحه را دنبال میکند، چه پستهایی باعث ایجاد تعامل میشوند و زمان ایدهآل برای پست کردن، همه معیارهایی هستند که میتوانند برای بهبود استراتژیهای بازاریابی رشبکههای اجتماعی بهتر ردیابی شوند.
10. ترویج و تبلیغ کنید
تبلیغات شبکههای اجتماعی میتواند اثربخشی برنامههای بازاریابی شبکههای اجتماعی را افزایش دهد. هدفگذاری در شبکههای اجتماعی پیشرفته است و مدیران کمپین را قادر میسازد تا مخاطبان را به صورت هدفمند انتخاب کنند. برای این هدفگیری از جزئیات صریح و ضمنی استفاده میشود. که در نهایت باعث رسیدن به هدف بازاریابی میشود.
این نوع بازاریابی دیجیتال برای هر کسب و کاری دارای اهمیت ویژهای است؛ علاوه بر آن افراد مختلفی میتوانند از آنها برای نمایش حرفه و بهبود رزومهی خود استفاده کنند. امروزه اینستاگرام مهمترین شبکهی اجتماعی برای بازاریابی در کشور ما محسوب میشود، پس سعی کنید با نکات گفته شده اکانت کاری خود را بهبود بخشید.