به هر میزان که یک بنا، زیبا و چشمنواز باشد، اگر نورپردازی مناسبی نداشته باشد، طراحی و دیزاین بینظیرش به چشم نخواهد آمد. عملا تفاوتی ندارد که آن ساختمان، یک ساختمان مسکونی، ساختمان تجاری، رستوران یا صحنه تئاتر باشد، در هر صورت برای به رخ کشیدن زیبایی آن فضا، نیاز به نورپردازی مناسب دارید. موضوع نورپردازی از آنجایی جالبتر میشود که شما متوجه میشوید نه تنها برای دید بهتر، بلکه برای پوشش عیوب نیز میتوان از نور استفاده کرد. اگر درک این موضوع برای شما مشکل است باید بگویم که چنین خدماتی، تنها به دست یک نورپرداز حرفهای امکانپذیر است.
در این مطلب از وبلاگ کارسپاری و در بخش مشاغل و مهارتها، میخواهیم در خصوص مهارت نورپردازی و شغل نورپرداز صحبت کنیم.
صنعت سرگرمی موقعیتهای شغلی زیادی را برای افراد مستعد بوجود آورد. نورپردازی یکی از همین مشاغل بود. درست است که این حیطه شغلی ابتدا در صنعت سرگرمی شکل گرفت، اما امروزه در انواع بناها و اماکن از آن بهره میبرند. این متخصصین ابتدا تنها مسئول تامین عناصر نورپردازی اجراهای زنده، رویدادهای خاص، نمایشهای تلویزیونی و فیلمها بودند.
نورپرداز کیست و چه میکند؟
همانطور که قبلتر اشاره کردیم یک نورپرداز، بیشتر در صنعت سرگرمی فعالیت میکند. این متخصصین از انواع جلوههای نوری بهره میبرند تا نورپردازی دلخواه، برای رسانههای بصری مانند تئاتر، تلویزیون، فیلم و… را فراهم کنند. نوپردازان همچنین برای رویدادهایی مانند جشنها، جشنوارهها، گردهماییها و تالارهای عروسی نیز کار انجام میدهند . آنها اغلب با کارگردانان، تهیهکنندگان و سایر اعضای یک گروه نورپردازی، برای برنامهریزی و اجرای صحیح عنصر نور پروژه، همکاری میکنند.
وظایف و مسئولیتهای یک نورپرداز:
از آنجایی که این متخصصین در بخشهای مختلفی فعالیت میکنند، پس در نتیجه مسئولیت و وظایف متفاوتی نیز دارند. بطور کلی این متخصصین، علاوهبر نصب و کنترل چراغها، وظیفه نگهداری تجهیزات و اطمینان از حمل و نقل ایمن و مناسب همه وسایل روشنایی را نیز برعهده دارند. در ادامه به بخشی از وظایف عمومی این متخصصین اشاره میکنیم:
-
همکاری با یک تیم، برای تعیین نقشها، مسئولیتها و در نتیجه ارائه خدمات اصولی
-
ارائه طرحها و جلوههای متفاوت و خلاقانه
-
بررسی ابزار و تجهیزات روشنایی قبل از شروع پروژه
-
ارتباط نزدیک با طراحان صحنه، تهیه کنندگان و کارگردانان برای ایجاد خدمت دلخواه مشتریان.
-
نصب و تنظیم کلیه تجهیزات روشنایی.
-
سازماندهی، چینش و نگهداری کابلها.
-
رفع و حل مشکلات فنی در صورت بروز.
مهارتهای مورد نیاز نورپردازان:
چندین مهارت وجود دارد که قطعا توانمندی در آنها، به موفقیت شما در این حیطه کاری کمک میکند، از جمله:
دانش سیستمهای الکتریکی:
به منظور کارکرد صحیح و نگهداری از تجهیزات روشنایی، دانش پیشرفته در رابطه باسیستمهای الکتریکی مهارت مهمی است که باید در خود تقویت کنید. این سیستمهای الکتریکی پیچیده شامل چراغها، تجهیزات عملیاتی و تابلوهای کنترل میشود.
خلاقیت:
خلاقیت به دلیل ماهیت هنری صنعت سرگرمی، یک مهارت مهم برای متخصصین موفق در این حیطه کاری میباشد. همچنین ممکن است برای درک دیدگاه طراحان صحنه و ایجاد حالات مختلف با نور، ضروری باشد.
مهارتهای ارتباطی پیشرفته :
این متخصصین اغلب با یک تیم همکاری میکنند. با این هدف که طرحهای نورپردازی فوقالعادهای برای اجراها و رویدادها طراحی کنند. با این توضیحات حتما به اهمیت ارتباطات در حیطه شغلی نیز پی بردهاید. توانایی برقراری ارتباط موثر، بیان ایدههای پیچیده و همینطور ارائه و اعلام طرحهای خلاقانه به سایر اعضای تیم، بسیار ضروری میباشد.
آمادگی جسمانی:
این متخصصین ممکن است نیاز به حمل و جابجایی تجهیزات سنگین و وسایل نورپردازی صحنه داشته باشید. همچنین ممکن است برای مدت زمانی طولانی بایستید یا در فعالیت باشید، بنابراین توانایی و قدرت بدنی بالا، مربوط به بخش مهمی از انجام موفقیتآمیز وظایف شما، بعنوان یک نورپرداز میشود.
دانش تجهیزات و دکلزنیهای صحنهای:
به منظور استفاده صحیح و ایمن از سیستمهای پیچیده و پیشرفته برقی و همچنین تجهیزات روشنایی، ضروریست که از این سازهها شناخت کافی داشته باشید. همینطور با آگاهی کامل از عملکرد تجهیزات و سازهها، سلامتی و ایمنی همکاران و مشتریان خود را نیز تضمین میکنید.
درک طراحی صحنه:
شما ممکن است در طول حرفه خود بهعنوان یک متخصص با تیمهای مختلف تولید و طراحی صحنه کار کنید. دانش عمیق شما در زمینه طراحی صحنه، میتواند به شما در برنامهریزی و اجرای موثرتر طرحهای مختلف کمک کند. در این صورت دیگر شما اجزای صحنه را بهخوبی میشناسید و از تاثیر نور بر آنها آگاه هستید.
دانش عناصر ویدئویی/چندرسانهای:
بهعنوان یک متخصص شما موظفید خدمت خود را به شکلی ارائه دهید، که نتیجه تصاویر ویدئویی و چندرسانهای، خروجی دلخواه کارفرمایان باشد. شناخت عملکرد صفحهنمایش، دوربینهای فیلمبرداری و فناوری پیشرفته قطعا به شما در این حرفه کمک کننده است.
برای شغل نورپرداز و مهارت نورپردازی در سایت کارسپاری چی داریم؟
کارسپاری:
اگر شما نیاز دارید که افرادی برای شما کار نورپردازی انجام دهند، میتوانید کار نورپرداز را در کارسپاری به رایگان سفارش دهید. کار سفارشی شما در بخش کارهای حضوری سایت کارسپاری لیست میشود. کاربران کارگیر ما با مشاهده کار شما؛ برای شما درخواست انجام کار ارسال خواهند کرد. شما میتوانید از بین درخواستها مناسبترین فرد را برای انجام کار خود انتخاب کرده و کار را به او بسپارید.
کارگیری:
اگر شما یک نورپرداز هستید و مهارت نورپردازی دارید، میتوانید در پروفایل کاربری خود از بخش کارگیری در منوی سمت راست اطلاعات مهارتی را انتخاب کنید. سپس در این قسمت صفحهای برای شما باز خواهد شد. تنها کافیست در این بخش مهارت نورپردازی را به عنوان مهارت خود انتخاب و ذخیره کنید.
با این کار، مهارت نورپردازی برای شما در پروفایل کاربری شما ثبت میشود. همچنین در صورتی که آدرس ایمیل خود را ثبت کنید، به هنگام سفارش و انتشار کاری در موضوع مهارت شما، از طریق ایمیل و از طریق پیامک (در صورت تمایل کارسپار) به شما اطلاعرسانی خواهد شد که کاری مطابق با مهارت شما در سایت کارسپاری منتشر شد و شما را از برای مشاهده این کار راهنمایی خواهد کرد. شما با ورود به صفحه کار میتوانید با مطالعه توضیحات کار در صورت تمایل برای انجام آن کار داوطلب شوید و درخواست انجام ارسال کنید.
اگر شما یک نورپرداز هستید و مهارت نورپردازی دارید، میتوانید آگهی مربوط به خدمات خود را از طریق پنل آگهیهای خدماتی کارسپاری به رایگان سفارش دهید. با این کار آگهی شما در صفحه آگهیهای خدمات نورپرداز ثبت میگردد. همچنین میتوانید با ورود به صفحه کارهای سفارشی برای نورپردازی ساختمان، بهترین فرصتهای کاری و شغلی مناسب خود را برای کار نورپردازی پیدا کنید.