اگر 40 سال را گذراندهاید و قصد تغییر شغل دارید، خبر خوبی برای شما دارم. تغییر شغل درسنین بالا میتواند شادی و موفقیت بیشتری برای شما به ارمغان بیاورد. بر اساس مطالعه موسسه تحقیقات اقتصادی آمریکا (AIER)، افرادی که در سنین بالای 40 سال اقدام به تغییر شغل میکنند، موفق و بسیار شادتر هستند. اگر به تغییر کار فکر میکنید و از سن چهل سالگی گذشتهاید، به شما مژده میدهم هنوز زمانی برای شما باقیست. تنها کافیست عوامل و نکاتی که در ادامه به آن میپردازیم، را برای انتخاب بهتر درنظر بگیرید.
فایل صوتی این مطلب را گوش کنید:
ابتدا بررسی کنیم که تغییر شغل چیست؟
تغییر شغل زمانی است که شما هرگونه ارتباط با شغلی که درآن فعالیت داشتهاید را قطع میکنید و مسیرحرفهای جدیدی برای خود انتخاب میکنید. بیشک تغییرات هرچند جزئی، نیازمند یادگیری مهارتهای جدید در یک صنعت یا جایگاه متفاوت است. اگرچه این ممکن است، طاقتفرسا ویا حتی نشدنی به نظر برسد، اما فرصتی هیجانانگیز، برای تغییر کل مسیر زندگی شما نیز هست. اگر به تغییر شغل فکر میکنید، این را بدانید که تنها نیستید. سالیانه، بین یک تا دو میلیون تغییر شغل در افراد بالای 40 سال در جهان اتفاق میافتد.
مزایای تغییر شغل چیست؟
مزایای تغییر شغل شامل رضایت بیشتر، شادتر بودن و استرس کمتر است. در حالی که ایجاد تغییر در هر سنی ممکن است ناراحتکننده و ترسناک باشد، خبر خوب این است که چه این تغییر انتخاب شما و چه نتیجه شرایط، خارج از کنترل شما باشد، در هر صورت مزایای زیادی نیز در انتظار شماست.
- رشد دستمزد خواهید داشت. اگر شخصی هستید که بالای 44 سال سن دارید و به دنبال تغییر کار در اواسط عمر شغلی خود هستید، حق با شماست. هرگز به امید افزایش دستمزد به شغل قدیمی خود ادامه ندهید.
- 90 درصد افراد که تغییر شغل داشتهاند، به طور کلی احساس شادی، استرس کمتر و موفقیت بیشتر را گزارش کردند.
- 72 درصد گزارشها نشان میدهند که افراد پس از تغییر شغلشان احساس میکنند، که یک فرد جدید شدهاند.
به غیر از مزایای مالی، چرا باید تغییر شغل دهید؟
دلایل بسیاری وجود دارد! تغییر شغل به شما امکان میدهد رویاهای فراموش شده را بازیابی کنید وبه سادگی توانایی ساختن یک رویا جدید را در خود ایجاد کنید. در اینجا برخی از دلایل وجود دارد، که افراد ممکن است به تغییر شغل فکر کنند.
- والد شدن یا شریک شدن به معنای کنار گذاشتن رویاهای خود در جوانی بود. اما امروز بچههای شما بزرگ شدهاند و شاید مجدد مجرد شده باشید. وقت آن است که خواستههای خود را اولویتبندی کنید.
- شما هرگز آنقدر به خودتان ایمان نداشتید که به دنبال چیزی که دوست داشتید بروید، اما اکنون آمادهاید.
- شما به جای اینکه شغل دلخواه خود را دنبال کنید از والدین سالخورده یا یکی از عزیزانتان مراقبت کردید و هماکنون آماده بررسی گزینههای جدید هستید.
- شما به هر دلیلی شغل خود را از دست دادید و یا نمیخواهید به همان کار ادامه دهید.
- شما احساس رکود میکنید و به دنبال تغییر هستید.
- شما در اولین حرفه خود تا حد امکان به موفقیت رسیدهاید و به دنبال چالش جدیدی هستید.
- متوجه شدهاید که بازنشستگی میتواند کسلکننده باشد، و میخواهید سالهای آخر عمر خود را صرف دنبالکردن چیزهای معنادارتر کنید.
دلیل شما هر چه باشد، ما چند گام عملی برای کمک به این تغییر بزرگ در زندگیتان، تدارک دیدهایم.
چگونه در تغییر شغل خود موفق باشیم؟
در این مطلب مهمترین مراحل را برای کمک به شما، در ایجاد یک تغییر شغلی موفق، شناسایی کردهایم. حتما این مقاله را نشانهگذاری یا چاپ کنید تا بتوانید در مراحل مختلف این تغییربزرگ به آن مراجعه کنید.
1. ارزش های خود را شناسایی کنید.
ارزشها چیزهایی هستند که در زندگی برای شما بیشترین اهمیت را دارند و چه از آن آگاه باشید و چه نباشید، آنها تصمیمگیری شما و نحوه نگاه شما به جهان را شکل میدهند. همانطور که در مورد حرفه خود فکر میکنید، ارزشهای شما باید بهترین راهنما و محور برای شما باشند، تا به شما کمک کنند تصمیم بگیرید. وقتی یک محل کار با ارزشهای شما مطابقت دارد، شادتر خواهید بود. موضوع ارزشها بدون توجه به سن شما هم صدق میکند. شاید در این مرحله از زندگی برای شما اهمیت بیشتر پیدا کرده است و یا حتی تغییراتی در ارزشهای شما رخ داده باشد. این لحظه، زمان خوبی برای توقف و ارزیابی مجدد چیزهایی است که واقعاً برای شما مهم هستند.
مرحله اقدام: از خود بپرسید چه چیزی باعث میشود احساس امنیت، ارزشمندی و موفقیت داشته باشید. .
2. به هیجان یا نارضایتی توجه کنید.
اگر به فکر تغییر شغل خود هستید، احتمالاً احساس نارضایتی کردهاید. یا شاید متوجه شدهاید، دنبال کردن شغل مورد علاقهتون، تنها دلیل برای رضایت شما از زندگی خواهد بود. هیجانات و نارضایتیها، نشانههای خوبی هستند که زمان تغییر فرارسیده است. فراموش نکنید که، درست است که سطح مشخصی از یکنواختی در هر شغلی طبیعی است، اما این احساس یکنواختی باید با احساس رضایت در کار شما متعادل شود.
مرحله اقدام: کدام قسمت از کار است، که برای شما به طور فزایندهای دشوار یا یکنواخت شده است؟ چیزی که به شما انرژی میدهد یا مدام به آن فکر میکنید چیست؟ آنها را بنویسید.
نکته حرفهای: حتی نمیدانید چه کاری شما را هیجانزده میکند؟ بد نیست سری به مقاله شادترین شغلهای جهان بزنید و آن مشاغل را بررسی کنید. شاید یکی از آن مشاغل با ارزشهای شما هماهنگی داشته باشد. سپس هر یک از این مشاغل که توجه شما را جلب کرد، یادداشت کنید.
3. قبل از تغییر شغل، مسیرتغییرات را بررسی کنید.
هنگامی که نیاز به تغییر را شناسایی کردید، آنچه را که میخواهید دنبال کنید. به هیچوجه در تصمیمگیری عجله نکنید. با آرامش گزینههای خود را ارزیابی کنید. این ممکن است به معنای انجام تحقیق در عصرها یا تعطیلات آخر هفته باشد. بنابراین ساعاتی در روز را به بررسی مراحل بعدی که برای تغییر شغلتان نیاز است انجام شود، اختصاص دهید.
مرحله اقدام: این هفته راهی برای یادگیری موضوع جدید کاری خود پیدا کنید. در اینجا ایدههایی برای شروع وجود دارد.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صنعت جدید، در یک وبینار شرکت کنید.
- در یک کلاس یا کارگاه آموزشی شرکت کنید تا مهارتهای مورد نیاز برای شغل بعدی را ایجاد کنید.
- به دنبال یک فرصت همکاری داوطلبانه یا گذراندن دور کارآموزی در حرفه جدید خود باشید.
- با یک مربی که مایل است به سوالات شما پاسخ دهد و شما را راهنمایی کند، قرار ملاقاتی تنظیم کنید.
نکته حرفه ای: برای این مرحله خیلی وقت صرف نکنید! اگر شما از آن دستهای هستید که برای ایجاد تغییر تلاش میکنید، ما نمیخواهیم که درجا بزنید و جلو نروید. قبل از اینکه تصمیم بگیرید چه کاری باید انجام دهید، یک جدول زمانی تعیین کنید که چه مدت در حال تحقیق وآمادهسازی خواهید بود.
4. بدانید که گاهی رویای شما، سراب است.
گاهی اوقات، رویاهای برآورده نشده شما را آزار میدهند، اما وقتی آن رویا نهایتا در مقابل شما قرار میگیرد، متوجه میشوید که آن چیزی نیست که همیشه میخواستید. این کار مستلزم صداقت با خودتان، و مهمتر از آن شناخت کامل و جامعی است که باید از خود داشته باشید. برای شناخت شخصیت کاری خود مقاله سبک کاری شما چیست را از دست ندهید.
چند سوال از خود بپرسید:
- انگیزه عمیقتر من برای خواستن این حرفه چیست؟
- آیا من سعی میکنم چیزی را به خودم یا دیگران ثابت کنم؟ اگر چنین است، آیا در صورت رسیدن به هدفم راضی خواهم بود؟
- اگر هرگز این کار را نکنم، آیا همیشه پشیمان خواهم شد؟
- آیا رویای من باعث میشود که نتوانم به چیزی حتی رضایتبخشتر دست پیدا کنم؟
به خود این آزادی را بدهید که رویاهای خود را رها کنید. گاهی اوقات، وقتی رها میکنید، متوجه میشوید که یک رویا فقط بذر رویایی بسیار بزرگتر بوده است. هنگامی که ایدهای در مورد ارزشهای خود و آنچه واقعاً میخواهید بشوید، به دست آوردید، وقت آن است که موفقیت از نظر خود را تعریف کنید. تا حد امکان دقیق بنویسید.
مرحله اقدام: بنشینید و فهرستی دقیق از اهدافتان را بنویسید. آنها را خاص، قابل اندازه گیری، دست یافتنی و محدود به زمان کنید.
نکته حرفه ای: موفقیت را بر اساس آنچه قبلا بودهاید یا آرزو میکنید امروز میبودید، تعریف نکنید. در عوض، موفقیت را با شخصی که در حال تبدیل شدن به آن هستید، تعریف کنید.
5. کسی را بیابید که از شما حمایت کند.
همه اینها شجاعت میخواهد! اگر میتوانید فردی را پیدا کنید که شما را در این فرآیند، تشویق و حمایت کند. آیا شریک، دوست خوب، مربی یا عضو مورد اعتمادی در خانواده دارید، که بتوانید با او اهدافتان را به اشتراک بگذارید؟ کسی را انتخاب کنید که رویاهای شما را مسخره نمیکند و از رشد شما حمایت میکند.
6. اعتمادبهنفس را در خود تقویت کنید.
همانطور که به دنبال یادگیری حرفه جدیدی هستید، هرگونه شک و تردید در مورد پیر بودن و یا نداشتن استعداد را کنار بگذارید. افراد جوان ممکن است متوجه نباشند که شما چه کار میکنید، یا چرا زمان و پول خود را برای تغییر شغل سرمایهگذاری میکنید. اما مهم نیست. آنچه از همه مهمتر است، ایجاد یک اعتماد درونی عمیق است. صرفنظر از نتیجه، این فرآیند شما را قویتر و شخصی ثروتمندتر میکند. راستش را بخواهید، یادگیری مهارتهای جدیدی که به آن نیاز دارید و قدم برداشتن در مسیر استقلال، همگی راههای مهمی، برای افزایش اعتمادبهنفس شما هستند! اما اگر کمبود اعتماد به نفس شما را از شروع بازمیدارد، به یاد داشته باشید که افراد زیادی بین 35 تا 75 سال با این چالشها روبرو شدهاند و با موفقیت به رویاهای خود جان بخشیدند.
7. به خود اجازه یادگیری بدهید.
اگر فردی که توقع دارید باشید (همه چیز تمام) را کنار بگذارید و در عوض به خود فرصت یادگیری بدهید، میتوانید این روند را آسانتر و روانتر طی کنید. به یاد داشته باشید که زندگی خود را تا به امروز صرف توسعه مهارتهای دیگر کردهاید، و طبیعی است که همه چیز را ندانید. قطعا موفقیت در شغل و جلب رضایت کارفرما از مهمترین اهداف ماست. اما بهتر است که قبل از رضایت کارسپار و کارفرمای خود به فکر آرامش و رضایت شغلی خود باشد.
نکته حرفهای: مردم به افرادی که خواهان یادگیری هستند، به خوبی پاسخ میدهند. با ورود به یک محیط جدید، اگر آموزشپذیر باشید، برنده خواهید شد. قطعا رعایت نکات زیر برای شما مفید خواهد بود.
- قبل از صحبت گوش دهید.
- از دیگران قدردانی کنید.
- سعی نکنید ثابت کنید که بیشتر میدانید.
- بازخورد بخواهید و آن را با مهربانی دریافت کنید.
- به یاد داشته باشید که عملکرد شما در محل کار، هویت شما نیست.
- اگر شکست خوردید یا اشتباه کردید، به دنبال چیزهایی باشید که میتوانید یاد بگیرید.
- روی نکات مثبت تمرکز کنید، هم در خودتان و هم در دیگران.
8. شبکه روابط خود را گسترش دهید.
برای شروعی تازه هم به مشورت با اشخاص نزدیک خود نیاز دارید و هم اینکه بسیار لازم است، با افرادی جدید که میتوانند در این مسیر به شما کمک کنند، آشنا شوید. ممکن است فکر کنید هیچ دوست و آشنایی که مربوط به شغل تازه شما باشد، ندارید. اما فقط باید کمی خلاق باشید. هر بار که با افراد دیگر صحبت میکنید، در حال شبکهسازی ارتباطات خود هستید. با دوستان قدیمی خود تماس بگیرید و بپرسید که آیا آنها با کسی در این صنعت ارتباط دارند یا خیر. ایجاد روابط جدید میتواند به شما کمک کند اعتمادبهنفس تازهای بگیرید و این روند را برای شما سرگرمکننده کند. در نهایت اگر کسی را در این صنعت نمیشناسید، با آشنایان فعلی خود تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید که در حال تغییر شغل هستید. ببینید آیا آنها میتوانند شما را با افراد جدیدی مرتبط کنند یا خیر.