رشد شغلی دغدغهی بسیاری از ما است. زیرا در دنیای امروزه با افزایش رشد تکنولوژی و تغییر نیازهای مردم نیازمند راهکارهای نوین برای سازگاری با محیط و رفع نیازهای جدید هستیم.
باید یاد بگیرید که چگونه از حرفه و دانش خود بیشترین بهره را ببرید؟
1. ارتقاء مهارتهای خود را در اولویت قرار دهید
یادگیری مهارتهای جدید یا تقویت مهارتهای موجود به این معنی است که میتوانید از فرصتهای بیشتری در شرکت فعلیتان یا کار با کارفرمای دیگری بهرهمند شوید.
اگر میخواهید یک قدم جلوتر در حرفهی خود باشید؛ کوچهای شغلی حرفهای میتوانند راهی عالی برای شناسایی آنچه از حرفه خود میخواهید را برایتان فراهم کنند و به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کنند.
2. شبکهسازی کنید و با افراد جدید ملاقات کنید
ممکن است این توصیه پیش پا افتاده به نظر برسد، اما گاهی اوقات واقعاً همه چیز وابسته به کسانی است که می شناسید. شبکهسازی میتواند به شما در پیشرفت شغلی، دیدن مسائل از دیدگاه متفاوت و ایجاد روابط عمیقتر کمک کند.
3. برای جایگاههای شغلی درخواست دهید
اگر به دنبال یک شغل جدید هستید، برای جایگاههای شغلی مورد نیاز درخواست دهید و با استخدام کنندگان در صنعت خود ارتباط برقرار کنید. نگه داشتن انگشت خود بر روی نبض صنعت خود به این معنی است که میتوانید در هنگام پست یک شغل جدید به سرعت واکنش نشان دهید و آشنایی با استخدام کنندگان باعث میشود شما اولین فرد برای آن جایگاه در ذهن آنها باشید.
4. مطمئن شوید که رزومهی شما بروز است
اگر موقعیتی را میبینید که میخواهید برای آن درخواست دهید یا به دنبال آن هستید، داشتن رزومهی آماده و به روز به شما کمک میکند جزو اولین افرادی باشید که درخواست میدهند و بدین ترتیب شانس خود را برای استخدام افزایش میدهید.
اگر هنوز با بهبود و بروزرسانی رزومهی خود مشکل دارید توصیه میکنیم مطلب «10 راهکار برای بهبود رزومه کاری» را مطالعه کنید.
5. پروفایل خود را بهروز کنید و در کارسپاری فعالتر شوید
شما هرگز نخواهید فهمید چه کسانی ممکن است از این طریق شما را پیدا کرده و با شما ارتباط برقرار کنند. کارفرمایان زیادی برای پیدا کردن نیروی کاری خاص و حرفهای از کارسپاری و سایتهای مشابه مثل لینکدین استفاده میکنند. همچنین اگر به شغلهای فریلنسری مشغول هستید و زبان انگلیسی را تا حد قابل قبولی بلد هستید میتوانید از کارفرمایان خارجی نیز پروژه بگیرید.
برای آشنایی با برخی از شغلهای فریلنسری میتوانید مطالب «بهترین شغلهای فریلنسری جهان (بخشاول)» و « بهترین شغلهای فریلنسری جهان (بخشدوم)» را مطالعه کنید.
6. ارزش خود را درک کنید و به آن بها دهید
منظور فقط از نظر حقوق یا مزایا نیست، بلکه مهارتها، تخصص و تجربهای که در یک کسبوکار به ارمغان میآورید نیز مد نظر است. دانستن ارزش خود باعث ایجاد یک طرز فکر مثبت میشود و به شما کمک میکند مدافع خود باشید.
7. آنچه را که به دست آوردهاید به خاطر بسپارید
به خاطرات خود نگاهی بیندازید و آنچه را که تا به امروز در حرفه خود به دست آوردهاید را ارزیابی کنید. نکات برجسته، چالشها و دستاوردهایتان چه بوده است؟ به این فکر کنید که از چه چیزهایی لذت میبرید و چگونه میتوانید کارهای بیشتری انجام دهید و از این ارزیابی برای اطلاع از کارهای بعدی استفاده کنید.
8. از استعدادهای خود نهایت استفاده را ببرید
بسیاری از افرادی که با آنها صحبت میکنیم؛ میگویند که دوستان، خانواده و همکارانشان با سؤالات مشابه به آنها مراجعه میکنند و انتظار دارند جوابی تخصصی دریافت کنند.
آیا شما فرد مورد نظری برای سؤالات در مورد موضوع خاصی هستید؟ و اگر چنین است، آیا فکر کردهاید که ممکن است بتوانید آن را به یک حرفه تبدیل کنید؟
یکی از راههای استفاده از استعدادها، داشتن خلاقیت است در مطلب تقویت خلاقیت در محل کار میتوانید با 11 راه جالب برای تقویت خلاقیت خود در محیط کار آشنا شوید.
9. داوطلب شوید
داوطلب شدن یک راه عالی برای تقویت پیشرفت شغلی است زیرا میتوانید مهارتهای قابل انتقال مانند ارتباط و حل مسئله را یاد بگیرید یا تقویت کنید. شما همچنین با افراد زیادی از همه اقشار ملاقات خواهید کرد که میتوانند دیدگاه متفاوتی در مورد مسائل به شما بدهند و این نشان دهنده تعهد است.
10. روی نقاط ضعف خود تمرکز کنید
بسیاری از ما به سختی میتوانیم نقاط ضعف خود را بپذیریم، اما برداشتن یک قدم به عقب و تمرکز واقعی روی ضعفهایتان میتواند به شما در بهبود آنها کمک کند.
به خصوص به مهارتهای اجتماعی خود فکر کنید. آیا میتوانید بهتر ارتباط برقرار کنید یا در کار گروهی بهتر عمل کنید؟ آیا باید بیشتر گوش دهید، سازماندهی بیشتری داشته باشید یا مدیریت زمان خود را بهبود ببخشید؟ درک زمینه هایی که میتوانید در آنها پیشرفت کنید اولین گام در تقویت مهارتهای شماست.
11. شناخت حرفهای کسب کنید
آیا در شغلی مشغول هستید که حوزهی حرفهای دارد؟ یک راه عالی برای کسب شناخت، داشتن یک نام حرفهای در حوزهی صنعت شما است. داشتن شناخت حرفهای شما همچنین کیفیت آموزش شما و تعهد بالای شما به شغلتان را نشان میدهد.
12. از منطقه امن خود خارج شوید
در حرفه خود، مانند زندگی به طور کلی، مهم است که خود را به چالش بکشید و بر ترسهای خود غلبه کنید. پتانسیل زیادی در خارچ از منطقه امن شما وجود دارد. و شما قطعا چیزی از این چالش یاد خواهید گرفت!
13. بازخورد بخواهید
این کاری نیست که بسیاری از ما معمولا انجام میدهیم (شاید ترجیح میدهیم نظر آنها را نشنویم!)؛ اما دریافت بازخورد سازنده، چه از طرف مدیر یا همکارانتان، واقعاً میتواند به رشد و عملکرد شما کمک کند.
14. در صنعت خود به روز باشید
این کار به نظر بیارزش است، مگر نه؟ اما اغلب این چیزی است که به انتهای لیست کارهای ما منتقل میشود و شما نمیتوانید آن را انجام دهید.
اگر بتوانید هر هفته، حتی فقط به مدت 15 دقیقه، زمانی را برای خواندن مطبوعات تجاری، تماشای ویدیوهای اخیر یا دیدن پستهای اینفلوئنسرهای صنعت خود در شبکههای اجتماعی اختصاص دهید؛ میتوانید ایدههای خوبی را کسب کنید. همچنین میتوانید از این اطلاعات برای شروع کردن یک گفتگوی خوب و گسترش شبکهی اجتماعی خود استفاده کنید.
15. یک مربی داشته باشید
برای داشتن یک مربی نیازی به پرداخت هزینه نیست – یک پیام مودبانه و خصوصی به یک همکار سابق در لینکدین ممکن است به توصیههای ارزشمندی منجر شود. کسی که میشناسید احتمالاً شخصی را میشناسد که در بخش موردعلاقه شما کار میکند و اکثر مردم خوشحال میشوند که به شما کمک کنند. داشتن یک مربی به شما کمک میکند تا حرفه خود را شروع کنید، اهدافی تعیین کنید و به آنها برسید، به طور حرفهای پیشرفت کنید و تصمیمات بهتری بگیرید.
16. یک مربی باشید
در حالی که داشتن یک مربی میتواند به ارتقای شغل شما کمک کند، شما همچنین میتوانید از راهنمایی کردن دیگران سود زیادی ببرید.
مربی بودن چند مزیت دارد، از جمله:
- تبدیل شدن به یک رهبر بهتر
- کمک به شکل دادن به رهبران آینده
- دیدن چیزها از دریچهای جدید
- یادگیری چیزهای جدید
17. بر مدیریت زمان خود مسلط شوید
اینکه بتوانید زمان خود را به طور موثر مدیریت کنید به شما کمک میکند تا بهرهوری بیشتری داشته باشید، کارهای خود را قبل از اتمام وقت تمام کنید و کارفرمایان رضایت بیشتری از شما داشته باشند.
اگر با مدیریت زمان خود مشکل دارید، مطمئن شوید که اهداف خود را قابل دستیابی تعیین کردهاید. عاقلانه اولویتبندی کنید و بین کارهای کوچک استراحت کنید.