ارسال یک نامه پوششی همراه با رزومه میتواند به مدیران کمک کند تا اطلاعات دقیقتری در مورد شما، دستاوردهای شما و اینکه چگونه میتوانید برای شرکت آنها سودمند باشید بدست آورند. کارفرمایان اغلب از نامههای پوششی برای بررسی کارجویان، قبل از شروع روند استخدام استفاده میکنند. دانستن هدفتان از تهیه نامه پوششی به شما کمک میکند تا مسیری هموارتر برای استخدام در شغل مناسب داشته باشید.
بد نیست بدانید که قبل از نوشتن نامه پوششی و حتی تهیه رزومهای قوی باید ابتدا نقاط جلب رضایت کارفرمایان را بشناسید. پس چه بهتر که با خواندن مطلب روشهای سنجش و جلب کارفرما و کارسپاران اطلاعات خود را بالا ببرید تا در نهایت نتیجهای بهتر دریافت کنید.
در این مقاله از مجله کارسپاری، با مثالها و نکاتی یاد خواهید گرفت که کاورلتر یا نامه پوششی چیست، و چرا مهم است؟ همینطور چه مواردی را باید در آن ذکر کنید.
کاورلتر یا نامه پوششی چیست؟
Cover Letter یک سند یک صفحهای است که همراه با رزومه خود ارسال میکنید و اطلاعات بیشتری در مورد مهارتها و تجربیات مرتبط با شغلی که دنبال میکنید، ارائه میدهد. این نامه معمولاً شامل سه تا چهار پاراگراف کوتاه است. نامه پوششی مهم است، زیرا به عنوان اولین فرصت استخدامکننده برای مشاهده صلاحیتهایی است که شما را برای حضور در موقعیت شغلی ارزیابی کند. هر درخواست شغلی نیاز به نامه پوششی ندارد، اما ارائه آن ایده خوبی است. تلاش اضافی نه تنها به کارفرما نشان میدهد که شما در مورد کار جدی هستید، بلکه رزومه شما را از سایر کارجویان متمایز میکند.
کاورلتر یا نامه پوششی معمولا همراه یک رزومه ارائه میشود بنابراین اگر رزومه برای خودتان تهیه کردهاید پیشنهاد میکنیم مطلب 10 راهکار برای بهبود رزومه کاری را مطالعه کنید و در آن با 10 راهکار بسیار جالب و اساسی برای بهبود رزومه خود آشنا شوید.
انواع نامه پوششی
چهار دسته کلی از نامههای پوششی وجود دارد:
1. نامه پوششی درخواستی
این رایجترین نوع نامه پوششی است که داوطلبان برای درخواست شغل از آن استفاده میکنند. این سبک سنتی از نامه، شامل جزئیاتی در مورد تجربه حرفهای شما است که با وظایف شغلی جدید مرتبط است. همچنین فرصتی برای توضیح جزئیاتی است که در رزومه شما وجود ندارد. مانند توصیف روحیات شما و یا میزان هیجانکاری شما در طی انجام وظایفتان.
2. معرفی نامه
یک معرفینامه برای درخواست شغل نیز مفید است، در واقع نام شما را به عنوان کارمندی آزاد اما توانمند معرفی میکند. یک ارجاع میتواند به شما کمک کند تا خود را در فرآیند استخدام متمایز کنید. در نظر بگیرید که یک کپی از معرفینامه و رزومه خود را برای شخصی که شما را معرفی کرده است، بفرستید تا او را در رابطه با روند درخواست خود به روز نگه دارید.
3. نامه علاقهمندی
نامه علاقهمندی نامهای است که علاقه شما در مورد فرصت شغلی در شرکتی که میخواهید در آن کار کنید را اعلام میکند. ممکن است یک شرکت آگهیهای شغلی عمومی نداشته باشد، اما همچنان به دنبال افراد واجد شرایط باشد. این نوع نامه خلاقانه، به مدیران استخدام اجازه میدهد تا از علاقه شما به کار در سازمان مطلع شوند. چند هفته پس از ارسال نامه علاقهمندی، برای پیگیری درخواست خود با استخدامکننده یا مدیر مربوطه تماس بگیرید. یک تماس تلفنی یا ایمیل ممکن است به آنها کمک کند تا شما را به خاطر بسپارند. شما میتوانید تماس یا ایمیل را کوتاه و حرفهای نگه دارید و در عین حال همچنان اشتیاق خود را برای کار در شرکت نشان دهید.
4. نامه ارزش پیشنهادی
نامه ارزش پیشنهادی خلاصهای است که توضیح میدهد چه چیزی شما را منحصربهفرد میکند. مانند مهارتها، دستاوردها و ارزشی که میتوانید به یک شرکت اضافه کنید. این نوع نامه کوتاه معمولاً به عنوان خلاصه رزومه یا به عنوان پاسخی برای سؤالهای مصاحبهکننده محسوب میشود.
مواردی که باید در نامه پوششی گنجانده شود، کدامند؟
یک نامه پوششی میتواند شامل ارائه جالبترین تجربیات و مهارتهای شما برای دریافت موقعیت شغلی جدید باشد. در اینجا جزئیات مهمی را بررسی میکنیم که باید در نامه پوششی خود بگنجانید:
چگونگی انجام وظایف شغلی
جزئیاتی در مورد تجربیات گذشته خود و چگونگی تأثیر آنها بر توانایی شما برای موفقیت در شغل جدید ارائه دهید. به شرح شغل دقت کنید و جنبههای خاصی از شغل را که میتوانید با دانش خود روی آنها مانور دهید، انتخاب کنید. اعداد یا درصدهایی را برای مشخص کردن میزان مهارت خود ذکر کنید. برای مثال، اگر برای یک شغل بازاریابی درخواست میدهید که به دانش سئو نیاز دارد، میتوانید توضیح دهید که چگونه چندین کمپین سئو را در آخرین موقعیت شغلی خود به موفقیت رساندهاید و سه همکار بازاریاب جدید را با آموزش بهترین شیوههای سئو، پرورش دادهاید.
اگر میخواهید در شغلتان موفق باشید بنابراین لازم است مطلب تکنیکهای طلایی موفقیت شغلی را بخوانید و با این تکنیکهای طلایی جهت موفقیت در شغل خود آشنا شوید.
چرا میخواهید در شرکت کار کنید.
کارفرمایان میخواهند انگیزه شما را برای کار با آنها بدانند. آنها میخواهند شخصی را استخدام کنند که به وظایف شغلی تعیین شده علاقه نشان دهد و برای همکاری در شرکت مشتاق باشد. توضیح دهید که چگونه کار کردن شما در سازمان میتواند اهداف شغلی آنها را برآورده کند. مهم این است که صادق باشیم. در مورد شهرت و رشد آن سازمان بحث کنید تا نشان دهید که درباره کارفرما تحقیق کردهاید و واقعاً علاقهمند به مشارکت در موفقیت آن سازمان هستید.
سایر عناصر یک نامه پوششی میتواند شامل موارد زیر باشد:
-
حکایات پرمعنی: یک خاطره جالب در مورد تجربه خود در رابطه با آن شرکت بگویید. به عنوان مثال، میتوانید ذکر کنید که بیش از 10 سال است که مشتری این مؤسسه بودهاید یا از سال گذشته که مقالهای در روزنامه خواندهاید، آرزوی کار در این صنعت را داشتهاید.
-
دعوت به اقدام: یک فراخوان مودبانه و بدون پایان داشته باشید. مانند “من مشتاقانه منتظر شنیدن دریافت این فرصت شغلی هستم”، چنین جملاتی هیجان شما را نشان میدهد و دلیلی را برای کارفرمایان ایجاد میکند که با شما تماس بگیرند.
الگوی یک نامه پوششی
این الگو میتواند به شما یک ایده کلی در مورد نحوه نوشتن نامهپوششی بدهد:
[نام] [نام خانوادگی]
[شماره تلفن] | [آدرس ایمیل حرفه ای] | [شهر]، [استان]
[تاریخ]
[نام شرکت]
[نام مدیر استخدام] [نام خانوادگی مدیر استخدام] عزیز،
[ ابراز هیجان برای موقعیت از جمله عنوان نقش و نام شرکت]. [خودتان را با توضیح اینکه چرا برای این کار درخواست میدهید و اینکه چگونه شغل با اهداف شغلی شما مطابقت دارد توصیف کنید. و اینکه چه مواردی شما را به فعالیت در آن شرکت جذب میکند هم، معرفی کنید].
[تجربه و مدارک مرتبط خود را بدون تکرار آنچه در رزومه شما وجود دارد توضیح دهید. (در صورت امکان، یک یا دو دستاورد مرتبط را با حقایق و دادههای خود را برجسته کنید.) [توضیح دهید که چرا شما برای شرکت مناسب هستید].
[اعلام تشکر]. [خلاصه صلاحیت]. [علاقه به نقش را مجدداً بیان کنید]. [اعلام شماره تماس برای اقدام ]
[نام و نام خانوادگی]،
[امضا]
نکات بیشتربرای نوشتن نامههای پوششی
در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک میکند تا نامهای بنویسید که توجه کارفرما را به خود جلب کند.
-
یک لحن مناسب را انتخاب کنید. مثل خودتان بنویسید، اما در مورد شرکت تحقیق کنید تا متوجه شوید کدام لحن برای آن سازمان مناسب است. به عنوان مثال، بیان و لحنی که برای یک شرکت بازاریابی استفاده میکنید، ممکن است با یک شرکت مشاوره حقوقی متفاوت باشد.
-
از یک قالب فونت عمومی استفاده کنید. یک فونت ساده برای نامه شما میتواند خواندن آن را آسانتر کند. با استفاده از رنگهای خنثی از حواسپرتی خواننده خودداری کنید.
-
شرح شغل را بخوانید. قبل از نوشتن نامه پوششی، شرح شغل را از نزدیک بخوانید تا متوجه شوید که آن کارفرما از یک کارجو ایدهآل چه توقعاتی دارد. کلیدواژههایی را انتخاب کنید که بر مهارتها و تجربهای که برای آنها مفید است تأکید میکند.
-
به دستورالعملها توجه کنید. برخی از کارفرمایان از کارجویان میخواهند که به سؤالات خاصی پاسخ دهید یا اطلاعات خاصی را در نامه پوششی خود ارائه دهید. حتما این یادداشتها را با دقت بخوانید و آنها را عملی کنید.
-
مخاطب خود را به درستی راهنمای کنید. گاهی اوقات نام مدیر استخدام در دسترس نیست. در این موارد، نام شرکت را در بالای صفحه قرار دهید، سپس نامه را با عنوان “مدیر استخدام عزیز” بنویسید.
-
انتخاب کلمه خود را متنوع کنید. سعی کنید از تنوع کلمات خلاقانهتری مانند «سرسخت» به جای «مصمم» استفاده کنید و یا با یک جمله جالب متن نامه خود را شروع کن.
-
آن را کوتاه نگه دارید. طول نامه پوششی شما ممکن است به تعداد جزئیاتی که درج میکنید و یا اینکه کارفرما حداقل یا حداکثر طول نامه را مشخص کرده باشد، وابسته باشد. برای اعلام صلاحیتهای خود تا حد امکان شفاف و کوتاه بنویسید. به یاد داشته باشید که نامه پوششی شما نمایشی شخصیتر از مهارتهای شما است، نه تکرار رزومه شما.