چه در حال ایجاد رزومه برای اولین شغل خود باشید و چه برای نقشی در یک شرکت یا صنعت جدید درخواست دهید؛ رزومه شما، اغلب اولین تصوری را که کارسپار از مهارتها و پتانسیل و خود شما دارد را، ایجاد میکند. با ایجاد چند تغییر در جهت اصلاح و بهبود هر چه بهتر رزومه خود و افزودن موارد مناسب میتوانید، برداشت اول بسیار خوبی را توسط کارسپارتان داشته باشید.
10 نکته اصلاحی برای داشتن رزومه برنده
از این 10 نکته برای برجسته کردن اعتبار، مدارک، تجربه و دستاوردهای خود در رزومهی کاریتان استفاده کنید.
1. بهترین الگو را برای مهارتها، تجربه و اهداف خود انتخاب کنید
در حالی که میتوانید یک رزومه قوی بر روی یک سند خالی بسازید، برای ساخت رزومه خود از قالبی از یک ابزار طراحی گرافیکی مانند Canva استفاده کنید و ظاهری چشم نواز به آن ببخشید.
هنگام انتخاب طرح و چیدمان به موارد زیر فکر کنید:
- نقشی که برای آن درخواست میدهید و شرح شغل. به عنوان مثال، یک طراح گرافیک ممکن است یک قالب پررنگ و رنگارنگ انتخاب کند؛ در حالی که شخصی که در حوزهی حسابداری یا امور مالی کار میکند ممکن است یک طرح سنتی یا شرکتی را ترجیح دهد.
- جنبههای سابقه حرفهای شما که مرتبطترین هستند.
- علاوه بر نام و اطلاعات تماس بخشهایی که به آن نیاز دارید شامل: تحصیلات، شغل قبلی و تجربهی کاری، ابزارهایی که برای استفاده از آنها آموزش دیدهاید، مهارتهای فنی، گواهینامهها و دورههایی که گذراندهاید، جوایزی که دریافت کردهاید، سرگرمیها و علایق میشود.
- نحوه قرار دادن این بخشها در قالب رزومه خود به بهترین روش
2. مهارتها یا زمینههای تخصصی خود را اضافه کنید
قبل از ارائه تمام جزئیات، خود را به عنوان یک فرد حرفهای توصیف کنید. این بخش میتواند دو یا سه خط را در رزومه شما به خود اختصاص دهد و باید شامل حوزه تخصص شما، مانند «متخصص تفکر طراحی» یا «روزنامهنگار تحقیقی» باشد و همچنین فهرستی از مرتبطترین مهارتهای شما را در بر بگیرد.
برای هر شغلی که برای آن درخواست میدهید، به این فکر کنید که کارسپار به احتمال زیاد شما را برای چه مهارتهایی استخدام میکند و آنها را در نظر بگیرید. شما اغلب میتوانید با بررسی لیست شغل تعیین کنید که چه چیزی برای کارسپار احتمالی مهم است. سعی کنید لیست مهارتهای خود را مشخص و واضح بنویسید؛ به عنوان مثال: “مدیریت حرفهای پروژه” یا “برنامهنویسی پایتون”.
3. یک هدف قوی و قانع کننده را در نظر بگیرید
علاوه بر انتقال اعتماد به تواناییهای شما، این بخش میتواند به کارسپاران نشان دهد که شما در مورد حرفه خود و درخواستی که ارسال میکنید مصمم و جدی هستید.
اهداف رزومهی خود را میتوانید با فهرست کردن اهداف حرفهایتان و آنچه میخواهید به کارسپار یا شرکتی که به آن درخواست میدهید ارائه کنید و همچنین آنچه را که در بخش تخصص خود گنجاندهاید، گسترش دهد.
4. مشخصات شبکههای مجازی خود را ارائه دهید
در نزدیکی نام و اطلاعات تماس خود، حسابهای آنلاینی را که میتوانید علایق، انگیزهها یا کارهای قبلی شما را به نمایش بگذارد را فهرست کنید. این لیست میتواند شامل رسانههای اجتماعی، یک نمونه کار آنلاین یا وب سایت شما باشد.
مطمئن شوید که هر چیزی را که نمیخواهید یک کارسپار بالقوه مشاهده کند، از حسابهای آنلاین خود حذف کنید. محتوایی را منتشر کنید که ممکن است به شغلی که برای آن درخواست میدهید مرتبط باشد یا کار اصلی شما باشد.
5. از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید
یکی از مهمترین موارد برای دیده شدن رزومه شما، استفاده از کلمات کلیدی بهینهسازی شده برای سیستمهای ردیابی متقاضی (ATS) است که استخدامکنندگان و کارسپاران برای یافتن کارمندان احتمالی از آنها استفاده میکنند. یک ATS به استخدامکنندگان اجازه میدهد تا صدها رزومه را برای کلمات کلیدی مرتبط پردازش کنند تا تعداد متقاضیانی را که به مصاحبه دعوت میکنند را محدود کنند.
برای یافتن بهترین کلمات کلیدی میتوانید:
- لیست مشاغل برای کلمات کلیدی را بررسی کنید
- «کلمات کلیدی [صنعت مورد نظر]» را جستجو کنید و فهرستی از مرتبطترین آنها تهیه کنید
- یا از ATS رایگان برای اسکن رزومه خود برای یافتن فرصتهایی برای بهینهسازی کلمات کلیدی خود استفاده کنید
همچنین استفاده از اصطلاحات و اصطلاحات خاص صنعت نیز نشاندهنده آشنایی شما با کار جدیدتان است.
6. از افعال عملی استفاده کنید
در ارتباط با تحقیق کلمه کلیدی ATS خود، از افعال عملی مانند “مدیریت”، “اجرا کردن” یا “توسعه دادن” برای توصیف وظایفی که انجام دادهاید یا پروژههایی که در نقشهای قبلی انجام دادهاید، استفاده کنید. افعال عملی راهی عالی برای مشخص کردن تجربه و تاکید بر مهارتهای فنی شما هستند.
در اینجا مثالی است که یک تحلیلگر امنیت سایبری ممکن است از آن استفاده کند: ” پیادهسازی کردن یک سیستم پشتیبان برای افزودن لایهای از امنیت دادههای شرکتی”
7. دستاوردهای خود را در نقشهای قبلی کمّی کنید
یک جمله با محدوده شغلی خود و یک لیست کامل از موارد موفقیتآمیز را در زیر هر شغل قرار دهید. سعی کنید خاص باشید و از معیارهای مشخصی استفاده کنید که تأثیر دستاوردهای شما را نشان میدهد. به عنوان مثال، اگر در آخرین شغل بازاریابی خود مشارکت رسانههای اجتماعی را افزایش دادهاید، درصد آن افزایش را نیز لحاظ کنید.
8. بخشی از رزومه را برای سرگرمیها و علایق خود در نظر بگیرید
این بخش میتواند بیشتر شخصیت و تواناییهای شما را که در سایر زمینههای رزومه ذکر نکردهاید را نشان دهد. سرگرمیها و علایق شما میتوانند آغازگر مکالمه خوبی باشند و شما را به عنوان یک کارمند جامع با مهارتهای همه کاره تبدیل کنند.
اگر به دنبال اولین شغل خود هستید و هنوز تجربه حرفهای زیادی ندارید، ممکن است به فعالیتهای فوق برنامه خود به عنوان راهی برای برجسته کردن مهارتهای شغلی کلیدی خود مانند حل مسئله، تفکر انتقادی، خلاقیت یا کار گروهی روی بیاورید.
9. از نگرانیها پیشی بگیرید
همانطور که جزئیات مربوط به تاریخچه حرفهای و اهداف شغلی خود را بیان میکنید که برای کارسپاران جذاب است؛ مراقب خط قرمزهای احتمالی در رزومه خود باشید و به آنها رسیدگی کنید.
خط قرمز ممکن است شامل مدت زمان کوتاه شغل و شکاف در استخدام در بخش تجربه شغلی شما باشد. برای شکافهایی که در سابقه شغلی شما بیش از شش ماه طول میکشد، کارهایی را که در این مدت انجام دادهاید را در نظر بگیرید. مراقبت، مسافرت، کار داوطلبانه و پروژههای مستقل همگی فرصتهایی برای برجسته کردن مهارتهای مرتبط و قابل انتقال هستند.
10. برای بهبود رزومه بینظمی را از بین ببرید
هنگامی که اکثر بخشها را پر کردید، رزومه را برای جزئیات غیر ضروری که میتوانید حذف کنید، اسکن کنید. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تجربه کاری از مدتها قبل، بهویژه اگر به موقعیتی که درخواست میکنید مربوط نباشد
- تاریخهای فارغ التحصیلی
- جزئیات از بخش سرگرمیها و علایق شما که کمترین ارتباط را دارند
- کلمات اضافه مانند “خود شروعکننده” و “سخت کار”
به طور معمول، رزومه شما باید در یک صفحه قرار گیرد، مگر اینکه بیش از 10 تا 15 سال تجربه حرفهای مرتبط داشته باشید.