در صنایع مختلف به دلیل ماشینآلات قدیمی که در حال حاضر در صنعت کشور ما مورد استفاده قرار میگیرند، کمتر اتفاق میافتد که با قطعاتی روبرو شویم که به صورت یکپارچه تولید شده باشند. احتمالا هر قطعه نیز از اجزای مختلفی تولید شده و برای اتصال آن قطعات به هم باید از روشهای متفاوتی بهره برد. در صنعت عظیم فلزات و فولاد، یکی از حیاتیترین روشهای اتصال، جوشکاری میباشد. از سوی دیگر، افزایش قیمت مداوم آهن و فلزات در بازار، اهمیت رعایت اصول جوشکاری را دوچندان میکند. زیرا کوچکترین اشتباه در ایجاد اتصالات ممکن است در بسیاری از موارد، ماده اولیه را اتلاف کند و باعث شود مدیران ضررهای مالی قابل توجهی متحمل شوند. پس کم و بیش متوجه اهمیت این شغل در تمامی بخشهای شخصی و عمومی زندگی خود شدهاید.
در این مطلب از وبلاگ کارسپاری و در بخش مشاغل و مهارتها، میخواهیم در خصوص مهارت جوشکاری و شغل جوشکار صحبت کنیم.
قطعا این رشته کاری را به عنوان یک مهارت متداول که تمامی افراد یک جامعه آن را آموخته باشند نمیتوان شناخت، پس نمیتوان با در نظر گرفتن این سطح از مهارت و دانش، کسب درآمدی نیز از این زمینه شغلی داشته باشند. زیرا افرادی در این حوزه قادر به کسب درآمد هستند که ابتدا بصورت حرفهای آموزش دیده باشند و همینطور از صبر و دقت بالایی جهت انجام کار برخوردار باشند.
مهارت جوشکاری چیست؟
جوشکاری یکی از روشهای اتصال دائم قطعات فلزی است و در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد است. در واقع جوشکاری فرآیندی است که شامل ذوب لبههای دو یا چند قطعه فلزی میشود که نتیجه ذوب آنها، ایجاد یک پیوند قوی و بادوام است.
جوشکار کیست؟
جوشکار شخصی است که با استفاده از مهارت جوشکاری خود، بین قطعات مختلف به بهترین شکل پیوند و اتصال ایجاد میکند. جوشکارها با طیف گستردهای از فلزات از جمله فولاد، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ و … کار میکنند و از روشهای مختلفی برای ایجاد اتصالات بهره میبرند.
مهارتهایی که یک جوشکار باید داشته باشد، عبارتند از:
- مهارتهای محاسباتی و ریاضی برای جایگیری دقیق اتصالات.
- صبور بودن، دقت بالا و توجه به جزئیات.
- دستهای ثابت و بدون لرزش و همینطور هماهنگی خوب دست و چشم.
- قدرت بدنی و استقامت بالا.
- توانایی یادگیری موارد جدید.
- توانایی ارتباط خوب و کار گروهی.
وظایفی که یک جوشکار باید انجام دهد، عبارتند از:
مسئولیتها و جزئیات وظایف یک فرد جوشکار، نسبت به کارفرما و صنعت خاصی که در آن فعالیت میکند، میتواند بسیار متفاوت باشد. اما با تمام این تفاسیر، در این بخش از مطلب به برخی از جزئیات و مسئولیتهای کلی جوشکاران اشاره میکنیم:
- اعمال نقشههای فنی و مشخصات مورد نیاز در یک فرآیند کار.
- آمادهسازی مواد برای اتصال دلخواه قبل از شروع روند کار.
- راهاندازی و آمادهسازی تجهیزات مورد نیاز.
- انجام مراحل جوشکاری.
- کنترل کیفیت جوش از طریق مطابقت با استانداردهای کیفی.
- رعایت ایمنی فرآیند.
- تعمیر و نگهداری تجهیزات و ابزار.
- همکاری و داشتن ارتباطات با گروه کاری.
راههای تقویت مهارت جوشکاری:
- یادگیری انواع جوش را فراموش نکنید. علم شما، سرمایه شماست.
- اطلاعات و دانش مهارتی خود را همواره آپدیت کنید.
- با ورزش استقامت دستان خود را بالا ببرید تا از هر گونه لرزش در حین کار جلوگیر شود.
- از ابزار مناسب و ایمنی استفاده کنید، تا هم فرآیند کار را باکیفیت بهتر انجام دهید و هم خود از مواردی مانند آسیب چشم و دستانتان در امان باشید.
- برای داشتن روند کاری باکیفیت و راحتتر، مهارت ارتباطات گروهی خود را گسترش دهید.
اگر تا به اینجای مطلب همراه وبلاگ کارسپاری بودهاید پس قطعا به ارتقا و پیشرفت در شغل خود علاقهمندید. ما در کارسپاری مطلبی با عنوان چگونه رشد شغلی داشته باشیم تهیه کردهایم، که میتواند در این زمینه به شما توصیههای ارزشمندی ارائه دهد.
موارد فعالیت جوشکاران:
انواع مختلفی از تخصصها در این زمینه کاری وجود دارد، که هر کدام با توجه به تکنیکها و مهارتهای متفاوتی که دارا هستند، در صنایع مختلف مربوط فعالیت میکنند. در اینجا برخی از انواع رایج جوشکاریها را بررسی میکنیم:
- سازهها: جوشکاران سازه عمدتاً در ساخت و ساز فعالیت میکنند و وظیفه اتصال اجزای فلزی مورد استفاده در ساخت ساختمانها، پلها و پروژههای مختلف را بر عهده دارند.
- لوله و اتصالات: جوشکاران لوله در جوشکاری لولههای مورد استفاده در صنایعی مانند نفت و گاز، تولید برق و لولهکشی تخصص دارند.
- زیر آب: جوشکاران زیر آب متخصصان ماهری هستند که کارهای جوشکاری را در محیطهای زیر آب انجام میدهند.
- مخازن تحت فشار: جوشکار مخازن تحت فشار در ساخت و مونتاژ مخازن تحت فشار نقش دارند که برای ذخیره و انتقال سیالات یا گازها تحت فشار بالا استفاده میشود.
- صنعت هوافضا: این متخصصان در صنعت هوافضا کار میکنند. در واقع جایی که قطعات مورد استفاده در ساخت و نگهداری هواپیما را جوش میدهند.
- صنعت خودرو: جوشکارهای خودرو در تولید یا تعمیر وسایل نقلیه شرکت دارند.
- بازرس جوش: بازرسان جوش نقش مهمی در کنترل و تضمین کیفیت دارند. در واقع این افراد تمامی اتصالات را بررسی میکنند تا تمامی کدها، استانداردها و الزامات پروژه که از قبل مشخص شده، رعایت شده باشد.
- مدرس/مربی: این مدرسان در موسسات آموزشی، مدارس حرفهای یا مراکز آموزشی کار میکنند.
برای شغل جوشکار و مهارت جوشکاری در سایت کارسپاری چی داریم؟
کارسپاری:
اگر شما نیاز دارید که افرادی برای شما کار جوشکاری انجام دهند، میتوانید کار جوشکاری را در کارسپاری به رایگان سفارش دهید. کار سفارشی شما در بخش کارهای حضوری سایت کارسپاری لیست میشود. کاربران کارگیر ما با مشاهده کار شما؛ برای شما درخواست انجام کار ارسال خواهند کرد. شما میتوانید از بین درخواستها مناسبترین فرد را برای انجام کار خود انتخاب کرده و کار را به او بسپارید.
کارگیری:
اگر شما یک جوشکار هستید و مهارت جوشکاری دارید، میتوانید در پروفایل کاربری خود از بخش کارگیری در منوی سمت راست اطلاعات مهارتی را انتخاب کنید. سپس در صفحه باز شده مهارت جوشکاری را به عنوان مهارت خود انتخاب و ذخیره کنید.
با این کار، مهارت جوشکاری برای شما در پروفایل کاربری شما نمایش داده میشود. همچنین در صورتی که آدرس ایمیل خود را وارد کرده باشید، به هنگام سفارش و انتشار کاری در موضوع مهارت شما، از طریق ایمیل و از طریق پیامک (در صورت تمایل کارسپار) به شما اطلاعرسانی خواهد شد که کاری مطابق با مهارت شما در سایت کارسپاری منتشر شده است و شما را برای مشاهده این کار راهنمایی خواهد کرد. شما با ورود به صفحه کار میتوانید با مطالعه توضیحات کار در صورت تمایل برای انجام آن کار داوطلب شوید و درخواست انجام ارسال کنید.
اگر شما یک جوشکار هستید و مهارت جوشکاری دارید، میتوانید آگهی مربوط به خدمات خود را از طریق آگهیهای خدماتی کارسپاری به رایگان سفارش دهید. با این کار آگهی شما در صفحهی آگهیهای خدمات جوشکار نمایش داده میشود. همچنین میتوانید با ورود به صفحه کارهای سفارشی برای جوشکاری، بهترین فرصتهای کاری و شغلی مناسب خود را برای کار خود پیدا کنید.