قطعاً یکی از حیاتیترین عوامل در جریان زندگی روزمره ما موجودیت برق است. عملا اگر به هر دلیلی دسترسیمان به برق را از دست بدهیم، تمامی فعالیتهایمان از جمله کارهای شخصی و فعالیتهای عمومی به مخاطره میافتد. میتوان گفت عدم دسترسی ما به برق در دنیای امروز، قطعا کابوسی غیر قابل تصور برای تمام شهروندان میسازد. شما تصور کنید که تنها یک روز، برق در رگهای زندگی شما جریان نداشته باشد، در رابطه با آن روز چه ذهنیتی دارید؟ حال که به اهمیت وجود و دسترسی به برق اشاره کردیم، کم لطفی است که از عزیزانی که تمام تلاششان بر این است که فرآیند دسترسی به برق را برای ما ممکن و مهیا کنند، یادی نکنیم. بله، منظور من همان برقکار عزیزی است، که از ابتدای مراحل آمادهسازی منزل یا حتی محیط کارمان، سعی در ایجاد و نصب سیستمها و پنلهای برقی امن برای ما و عزیزانمان دارد.
در این مطلب از وبلاگ کارسپاری و در بخش مشاغل و مهارتها، میخواهیم در خصوص مهارت برقکاری و شغل برقکار صحبت کنیم.
میزان مهارت شما در برقکاری چقدر است؟ آیا توانایی رفع مشکلات جزئی برقی منزل یا محل کارتان را دارید؟ آیا با این سطح از میزان مهارت، قادرید که در این رشته کاری فعالیت کنید و کسب درآمد داشته باشید؟ بیشک برای فعالیت در این زمینه کاری، نمیتوانید تنها به آشنایی جزئی با این حرفه تکیه کنید. زیرا دانش و مهارت بالا در این حوزه، به دلیل خطرات جانی بالایی که برای شما و دیگر افراد ممکن است رخ دهد، بسیار حائز اهمیت است. بنابراین شما نیاز به آموزشها و گذراندن دورههای حرفهای دارید. همینطور شما باید فردی بسیار دقیق باشید و دارای حافظه خوبی باشید.
در کل برای پیشرفت در هر شغلی شما نیازمند تلاش بیشتر و ارتقای مهارتهای خود هستید. اگر شما هم دغدغه پیشرفت شغلی دارید، ما در مطلب چگونه رشد شغلی داشته باشیم به صورت خلاصه به این بررسی این موضوع پرداختهایم.
برقکاری چیست؟
توانایی نصب، تعمیر و نگهداری سیستمها و پنلهای الکتریکی را برقکاری میگویند. یکی از مهمترین نکاتی که باید در خصوص مهارت برقکاری بدانید، امکان وقوع خطرات بالا در این حرفه است. پس متخصصین باید کاملاً با اصول و مبانی برق آشنایی داشته و با مراقبت کامل تمام نکات ایمنی را در زمان کار رعایت کنند.
برقکار کیست؟
یک برقکار در حقیقت فنیکاریست، که سیستمها، پنلهای الکتریکی و مجراهای ارتباطی منتهی به برق مانند پریزها و کلیدها را در منازل مسکونی، مشاغل و کارخانهها را طراحی، نصب، نگهداری و تعمیر میکند. برقکارها در داخل یا خارج ساختمانها کار میکنند، تا اطمینان حاصل کنند که چراغها، تجهیزات صنعتی و وسایل برقی، کاملا بصورت ایمن و قابل اطمینان کار میکنند. برقکاران انواع خاصی دارند، از جمله برقکاران مسکونی که سیمکشیها را نصب میکنند و مشکلات برقی خانهها را حل میکنند. گروه دیگر برقکاران داخلی هستند، که سیستمهای کنترل، موتورها و تجهیزات الکتریکی را در مشاغل و کارخانهها نگهداری و تعمیر میکنند.
وظایف یک برقکار:
به عنوان یک برقکار، شما مسئول انتقال برق از منبع، به مکانهایی هستید که افراد و مصرفکنندگان تجاری میتوانند از آن استفاده کنند. مسئولیتهای مرتبط با این شغل ممکن است بسته به حوزه تخصصی متفاوت باشد، اما تعدادی از آنها شامل موارد زیر است:
برق ساختمان:
- تخصص خوانش نمودارهای فنی، سیمکشی و نقشه مدارها
- نصب سیستمهای کنترل و روشنایی
- صحت عملکرد سیستمهای برق را بازرسی کنید.
- بررسی سیستمها و پنلها به منظور حفظ سلامت و امنیت کاربران.
- عیبیابی و تعمیر خرابیهای الکتریکی.
- آموزش و مدیریت سایر کارگران برقکار در تمام جنبههای صنعت برق.
-
نصب و تعمیر وسایل برقی:
شما در نظر بگیرید که اسبابکشی کردهاید و برای نصب وسایلی مانند لوسترهای منزلتان به یک برقکار نیازمند خواهید بود. بهتر است که برای نصب انواع وسایل برقی خود، از متخصصین این حوزه کمک بگیرید. زیرا در برخی از اوقات ممکن است، شما به هر دلیلی ایمنی رفتار نکرده و جان خود و اطرافیان خود را به خطر بیاندازید.
-
نصب و تعمیر موتوربرق:
موتور برق چیست؟
موتور برق تجهیزی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریسیته تبدیل میکند. امروزه برای بهرهگیری از وسایل برقی در فضاهای خارج از بافت شهری مانند: ویلاها، باغها، استخر و آبنماها، که به شبکه سراسری برق شهری دسترسی ندارند، از موتور برق استفاده میشود. در نظر داشته باشید که در مواقعی که به هر دلیلی به برق شهری نیز دسترسی ندارید، میتوانید برای تأمین برق اضطراری دستگاههای کوچک یا خانههای مسکونی، مطب پزشکان و موارد مشابه، از موتور برق استفاده کنید. انواع موتور برق بر اساس برق مصرفی، شامل دو گروه، موتوربرق تک فاز و سه فاز هستند.
نصب و تعمیر:
این گروه از متخصصین باید نسبت به تمامی فرآیند نصب و استفاده از موتوربرقهای مختلف آگاهی داشته باشند. زیرا باید علاوه بر نصب، طریقه استفاده از موتوربرق را به مشتریان خود نیز آموزش بدهند. همچنین باید با تمامی اجزا و قطعات، انواع موتوربرق آشنا باشند، تا بتوانند علاوه بر نصب، به عیبیابی و تعمیرات نیز در این حوزه کاری بپردازند. (سفارشات کار برای نصب و تعمیر موتور برق، و آگهیهای خدمات مربوط به کار نصب و تعمیر موتور برق.)
نصب تابلو برق:
تابلو برق، یک دستگاه یا یک جعبه الکتریکی است که برای توزیع و کنترل برق در اماکن مختلف، مانند: ساختمانها، کارخانههای صنعتی و یا تجهیزاتالکتریکی استفاده میشود. مهمترین کاربرد تابلو برق در صنایع مختلف، برای توزیع برق به دستگاههای الکتریکی، انواع ماشینآلات و دستگاههای صنعتی است. اما این تمام داستان نیست. در ساختمانها نیز برای توزیع برق به مدارهای الکتریکی مانند روشنایی، پریز، سیستمهای HVAC و… از تابلو برقها بهره میبرند.
به طور خلاصه، تابلو برق مجموعهای از قطعات الکتریکی است که به وسیله سیمها به هم متصل و ترکیب شدهاند، تا جریان الکتریکی را در تجهیزات الکتریکی توزیع کنند. برای این که این جعبه الکتریکی ارزشمند شروع به فعالیت کند، باید توسط متخصصین برق نصب گردد. برقکارانی که در این حوزه تخصص دارند، شناخت کافی نسبت به تمامی تجهیزات و قطعات برقی دارند و برای انجام اتصالات نیز از قبل آموزش دیدهاند. (سفارشات کار برای نصب تابلو برق، و آگهیهای خدمات مربوط به کار نصب تابلو برق.)
مهارتهای مورد نیاز یک برقکار:
برای تبدیل شدن به یک برقکار ماهر و موفق، باید ویژگیهایی داشته باشید. مهمترین آنها دید رنگی است. در واقع تمام سیمکشیها با رنگ عایق سیم، به علاوه علامتهای ویژه (معمولاً خطوط) که اغلب روی عایق سیمکشی چاپ میشوند، شناسایی میشوند، که تک تک آنها دارای رنگهای خاصی هستند. از دیگر ویژگیهای مهم میتوان، به مهارت بالای عیبیابی و حل مشکل اشاره کرد. به یاد داشته باشید استقامت و قدرت بدنی نیز، در لیست صفاتی است که موفقترین برقکاران دارند.
برای شغل برقکار و مهارت برقکاری در سایت کارسپاری چی داریم؟
کارسپاری:
اگر شما نیاز دارید که افرادی برای شما کار برقکاری انجام دهند، میتوانید کار برقکاری را در کارسپاری به رایگان سفارش دهید. کار سفارشی شما در بخش کارهای حضوری سایت کارسپاری لیست میشود. کاربران کارگیر ما با مشاهده کار شما؛ برای شما درخواست انجام کار ارسال خواهند کرد. شما میتوانید از بین درخواستها مناسبترین فرد را برای انجام کار خود انتخاب کرده و کار را به او بسپارید.
کارگیری:
اگر شما یک برقکار هستید و مهارت برقکاری دارید، میتوانید در پروفایل کاربری خود از بخش کارگیری در منوی سمت راست اطلاعات مهارتی را انتخاب کنید. سپس در صفحه باز شده مهارت برقکار را به عنوان مهارت خود انتخاب و ذخیره کنید.
با این کار، مهارت برقکاری برای شما در پروفایل کاربری شما نمایش داده میشود. همچنین در صورتی که آدرس ایمیل خود را وارد کرده باشید، به هنگام سفارش و انتشار کاری در موضوع مهارت شما، از طریق ایمیل و از طریق پیامک (در صورت تمایل کارسپار) به شما اطلاعرسانی خواهد شد که کاری مطابق با مهارت شما در سایت کارسپاری منتشر شده است و شما را از برای مشاهده این کار راهنمایی خواهد کرد. شما با ورود به صفحه کار میتوانید با مطالعه توضیحات کار در صورت تمایل برای انجام آن کار داوطلب شوید و درخواست انجام کار ارسال کنید.
اگر شما یک برقکار هستید و مهارت برقکاری دارید، میتوانید آگهی مربوط به خدمات خود را از طریق پنل آگهی خدمات کارسپاری به رایگان سفارش دهید. با این کار آگهی شما در صفحه آگهیهای خدمات برقکاری نمایش داده میشود. همچنین میتوانید با ورود به صفحه کارهای سفارشی برای سیمکشی و برقکاری بهترین فرصتهای کاری و شغلی مناسب خود را برای کار برقکاری پیدا کنید.